top of page
shirsinit

הריון, לידה, פוסט לידה




ממליצה לכל הריונית להתעכב רגע ולקרוא עד הסוף.

אני מטפלת בנשים. במגוון נושאים. לפני כחודשיים הוספתי לארגז הכלים ידע נוסף בכך שסיימתי קורס הכשרת מטפלים בחדרי לידה בתל השומר- שיבא. כאשר אתחיל לעבוד ולטפל בחדרי לידה כמובן שאעדכן. אך בינתיים הקורס הזכיר לי את החשיבות להעלות נושאים חשובים ותהליכים המתרחשים דווקא לפני הלידה ואחריה. 


יש הריון!  בכל השלב הראשון של ההריון ישנה הרבה אי וודאות. התקופה הזו יכולה להיות מלווה בהתרגשות, שמחה, חרדה, בדידות, עצב, סוד, פחד (למשל בכל ניגוב בשירותים).

בבקשה לא להיות עם זה לבד. אני יודעת, נהוג לא לספר ואנחנו יודעות את הסיבה אך חלילה במקרה של אובדן יהיה לך את מי לשתף. זה עוזר. וגם אם את לא מרגישה הכי שמחה כמצופה, לשתף ולדבר על הדברים- עוזר.


לאחר הסקירה, סביב שבוע 14 זה הופך אמיתי. חלקכן מרגישות טוב יותר, מתחילות לספר. הבטן מתחילה לצאת ואיתה גם לרוב מגיעה גאווה קטנה. ניתן לעשות יותר ספורט, יש תיאבון בריא, ״יותר חיים״.


סביב שבוע 30 (יותר או פחות..) מתחיל הקינון- nesting.


לקראת סוף ההריון מתחילות המחשבות ״איך זה יוצא ממני? מה יהיה בלידה? מי יהיה איתי?״ פחדים וחששות זה טבעי ומבורך. לתת שם לתחושות, לפחדים.  תדברו עליהם. רצוי להציף אותם לפני מאשר שיצופו פעם ראשונה בחדר לידה או אחריה.  על הרבה מהפחדים אפשר ללמוד, ואולי אפילו לנסות למנוע. לא בהכרח .. אבל חשוב לנרמל.


לידה- תזכרי שאת יודעת ללדת והתינוק יודע להיוולד. נשים יולדות משחר ההיסטוריה בשדה, בבית, בבית חולים. הגוף שלך והתינוק יודעים את העבודה. תסמכי על עצמך ועליו.


חשוב לחשוב על מי יהיה איתך.

בלידה- שיהיו דמויות שאת מרגישה איתן בנוח גם במצבים לא נוחים. שמסכימים וזורמים איתך בדרך שבחרת ותבחרי, לא מלחיצים. תומכים.


לאחר הלידה- מי מערכת התמיכה שלך? משפחה, חברים, בן/בת זוג, פסיכולוגית, מדקרת… 

מי יביא לך סיר מרק אחרי הלידה? 


דיכאון אחרי לידה: הסיבוך הכי נפוץ. אחת מתוך שבע. (ישנם עוד נתונים אבל לא ניכנס לזה כאן). 

לרוב בשבוע הראשון ישנו בייבי בלוז וזה בסדר. אם נמשך יותר משבועיים זה מתחיל להיות פתולוגי. חשוב לדעת שיהיו שינויים במצב רוח וזה בסדר.

ישנן דרכים להקל ולמנוע עלייה ״למדרגות הגבוהות״. 

5 דרכים להוריד משמעותית את הסיכוי לדיכאון אחרי לידה : 

שינה, תזונה, מערכת תמיכה, פעילות גופנית אחרי חודש וחצי ואיוורור.

שינה- מתי שרק אפשר…

תזונה- להתחבר לקבוצת סירי לידה באזור מגוריך. להקפיא מרקים, פשטידות, בישולים מבעוד מועד. (ממליצה על תזונה מזינה- ״מזינת דם״ אחרי לידה- ציר עצמות, מרק בשר, סלק, תבשילי שעועית, ירוקים).

מערכת תמיכה- להיות מוכנה לזה שהבן/בת זוג יחזרו לעבודה ואת נשארת לבד עם התינוק. זה לא פשוט. זה יכול להרגיש בודד. להתחבר למערכת תמיכה. מפגש אמהות, ליווי התפתחותי, משפחה.. 

פעילות גופנית- כל דבר. הליכה, יוגה, פילאטיס. יכול ללכת יחד עם האיוורור אחת לשבוע.

איוורור- שעה בשבוע (עדיף קבועה) את לבד מתאווררת ללא התינוק (מה שעושה לך טוב- לשבת עם חברה, לישון, פילאטיס, ציפורניים, להסתובב בקניון, לצאת לטבע כל דבר..).


יש לך הרבה מה לעשות בשבילך, עבור עצמך.


כמעט בכל בית חולים ישנן מרפאות לליווי נשים בהריון ולידה. אישה עם הרבה חששות, חרדות. אישה עם חוויות עבר רגישות שחשוב שהצוות בלידה יכיר וידע להיות קשוב. ניתן לדבר ולשתף מיילדת עוד בחודשי ההריון והיא תעזור בכל הכלים שיש לה ולבית החולים להציע. יש לא מעט. מצרפת תמונה עם כל המרפאות. בשורות טובות.


שיר בן ראובן - מטפלת ברפואה סינית

גבעת עדה

0528778880









18 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page